PROSTITUTIE EN DRUGS IN PUERTO RICO

Prostitutie en drugs gaan hand in hand in Puerto Rico. Huiselijk geweld en straatgeweld zijn aan de orde van de dag. In de drugswereld zijn de vrouwen de slaven van de meest jonge drugsdealers. De kinderen zijn keihard en haten en verachten vrouwen. Vrouwelijke drugsverslaafden zijn de zwaarste slachtoffers van de drugshandel in Puerto Rico. Veel vrouwen zitten in de gevangenis wegens drugscriminaliteit. Politie en rechterlijke macht lijken strenger op te treden tegen vrouwen dan tegen mannen.

Veel van de vrouwelijke drugsverslaafden zijn als kind misbruikt of verkracht door familieleden of vrienden. De rest begon met drugs te experimenteren uit nieuwsgierigheid of druk van de omgeving.

'Voor je het in de gaten hebt, zit je vast. He! Ik besef het niet eens, ik ben verslaafd!

De lange trip oostwaarts is begonnen, mijn hersens verlaten mijn lichaam, ik zit in zaken.

Je denkt dat niets anders ertoe doet.

Ik ben blind voor alles, behalve mijn wereld, mijn drug, dat snapt niemand.

Ik word steeds eenzamer, maar ik vind het fijn.

Ik en mijn drug zijn de beste vrienden. Het helpt me, ik word beter.

Het is de ziel van mijn bestaan, daar leef ik voor, daar werk ik voor, het is mijn baby.

Daar lieg ik voor, dood ik voor.

Het is mijn reden van bestaan.

Geld?

Geef ik geen kloot om.'

(uit: Gedicht over Drugs)

    • Stanley Greene