Minder treinen

De Nederlandse Spoorwegen zetten voor de tweede achtereenvolgende dag minder treinen in. Als gevolg van de strenge vorst zullen tussen Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Rotterdam vandaag minder treinen rijden dan gewoonlijk op zaterdag. Dat maakte ProRail gisteren bekend.

Door het koude weer kampen de spoorwegen met meer defecte treinen en kunnen minder treinstellen gekoppeld en ontkoppeld worden. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen tot een half uur.

Vervoersmaatschappij Connexxion heeft wegens de weersomstandigheden gisteravond vanaf 21.00 uur de bussen in Leiden, Bollenstreek en het Groene Hart in de remise gehouden. In de rest van Zuid-Holland en Noord-Holland rijden de bussen onregelmatig. Het is nog niet bekend of de bussen zaterdagochtend weer gaan rijden.

De spoorwegen zijn gisteren de gehele dag bezig geweest met het repareren van een kapotte bovenleiding bij Delft. Dit leidde tot vertragingen en uitval van treinen. De bovenleiding ging rond kwart voor zeven gisterochtend kapot. De reparatie werd rond kwart over acht 'savonds afgerond. De oorzaak van het euvel is niet bekend, aldus een woordvoerder van ProRail. Het spoorbedrijf zette vijftien bussen in.