Minardi past auto's op valreep toch aan

Na een nacht doorwerken heeft de Formule 1-renstal van Minardi alsnog de twee bolides aangepast aan de nieuwe reglementen van de internationale autosportfederatie (FIA). Dat heeft teambaas Paul Stoddard zaterdagochtend in Melbourne bekendgemaakt. Hij zei ook dat juridische acties tegen de directie van de Formule 1 van de baan zijn, en dat hij erop rekent dat Minardi morgen mag deelnemen aan de eerste Grand Prix van het seizoen, de race in Melbourne. ,,Wat ons betreft, is deze kwestie uit de wereld'', aldus Stoddard.

Het team van de Nederlander Cristijan Albers mocht gisteren niet meedoen aan de eerste vrije training, omdat de wagens van Minardi niet aan de nieuwe eisen voldeden. Teambaas Stoddard had wel de toestemming van alle raceteams in de Formule 1 om de auto's van 2004 nog te gebruiken, maar vond de officials tegenover zich tijdens de eerste vrije training.

Minardi wilde de eerste Grand Prix van het seizoen rijden in de bolides van vorig jaar. Die wagens voldeden echter niet aan de nieuwe eisen, die aan de aerodynamica worden gesteld. Aanvankelijk leek Ferrari het team dwars te zitten door geen toestemming te geven om met de `oude' wagens te rijden. Nadat de Italianen waren overtuigd, besloten de stewards van de Grand Prix van Australië dat Minardi gisteren `gewoon' aan de nieuwe regels moest voldoen.

Stoddard kondigde daarop aan desnoods via de rechter te willen afdwingen dat zijn team zondag alsnog mocht starten. Hij kwam echter ook met de suggestie om zijn monteurs de gehele nacht te laten doorsleutelen. Nu dat laatste is gebeurd, lijkt niets het officiële debuut van Christijan Albers in de Formule 1 nog in de weg te staan.