Koetsjma terug naar Oekraïne na dood ex-minister

De Oekraïense ex-president Leonid Koetsjma heeft gezegd een gezondheidskuur in Tsjechië te onderbreken en terug te keren naar Oekraïne na de vermoedelijke zelfmoord van oud-minister van Binnenlandse Zaken Joeri Kravtsjenko. De zelfmoord gebeurde een dag voordat Kravtsjenko zou worden verhoord in verband met de moord op journalist Georgi Gongadze in 2000, die onderzoek deed naar de corruptie binnen het bewind van Koetsjma. Uit later opgedoken geluidsbanden zou blijken dat Koetsjma opdracht gaf voor de moord, tijdens een zitting met de geheime dienst waarbij ook Kravtsjenko aanwezig was. In een briefje in de woning van Kravtsjenko zou deze volgens lokale media hebben geschreven dat hij tot zijn daad gedreven was door de oud-president. President Viktor Joesjtsjenko heeft een onderzoek gelast naar de dood van Kravtsjenko.