Aantal gevallen van griep daalt aanzienlijk

Het aantal mensen in Nederland met griep is de afgelopen dagen afgenomen. Het Nationaal Influenza Centrum (NIC) meldde gisteren dat het aantal griepgevallen verminderde van gemiddeld 26 per 10.000 inwoners naar 20 per 10.000 inwoners. De meeste recente cijfers zijn van de afgelopen week. Vooral in het zuiden van het land liep het aantal griepgevallen terug van gemiddeld 48 naar 27. In het oosten van het land laten de cijfers een andere ontwikkeling zien. Daar steeg het aantal mensen met griep van gemiddeld 15 per 10.000 inwoners naar 25. Het aantal 65-plussers met griep steeg landelijk sterk, van 24 naar 39 gevallen per 10.000 inwoners. In werkelijkheid is het aantal griepgevallen hoger. De officiële cijfers zijn gebaseerd op de mensen die zich ziek bij hun huisarts meldden. Veel mensen doen dat echter niet en zieken uit zonder een arts te raadplegen.