WK afstanden: De Loor weer vierde

Een podiumplaats had ze wegens haar sponsorperikelen goed kunnen gebruiken, maar weer moest Barbara de Loor genoegen nemen met een vierde plaats op de 1.500 meter van de WK afstanden. Voor de derde achtereenvolgende keer greep ze net naast `brons'. Cindy Klassen (Canada, eerste) en Anni Friesinger (Duitsland, tweede) waren voor haar onbereikbaar. Maar van Jennifer Rodriguez had De Loor verwacht dat ze in de laatste ronde in zou storten. Dat gebeurde niet. De Amerikaanse was in 1.59,44 minuten drietienden sneller dan de Nederlandse.

De ploeggenote van Anni Friesinger had er toch vrede mee. ,,Ik heb verloren van de wereldtop. Dat kan gebeuren.'' Vooraf was ze ,,ongelooflijk zenuwachtig'' geweest. Niet eens in verband met het feit dat ze voor het olympisch seizoen nog een geldschieter zoekt omdat haar huidige sponsor stopt. ,,Het ging mij vooral om Inzell. Het is mijn thuis geworden omdat ik hier een groot deel van het seizoen train. Inzell heeft bij mij een speciaal plekje gekregen, dat gaf druk. Dat was een nog zwaardere belasting dan de dreiging van een krantenwijk.''

Volgende week beslist De Loor over haar toekomst. Ze heeft dan ook een gesprek met Markus Eicher, de coach van de ploeg-Friesinger.