Opel grijpt terug op de proefrit

Autodealers zijn tegenwoordig niet meer zo toeschietelijk om voor een verkooptransactie een proefrit aan te bieden. Opel, dat de laatste jaren werd geplaagd door enorme financiële problemen, teruglopende verkopen en recentelijk arbeidsonrust door dreigende fabriekssluitingen, grijpt voor een groot pan-Europees verkoopoffensief terug op het fenomeen `proefrit'.

Sinds 1 maart staan bij alle dealers in Europa 35.000 Opels klaar om voor een periode van drie dagen te worden `getest' door potentiële klanten. De operatie moet de neergaande lijn van verkopen stoppen, al gaat dat een lieve duit kosten. Managers van General Motors hebben het over een `klein vermogen'. Overigens kunnen aspirant-testrijders wel worden gescreend op hun verkeersverleden wanneer ze uitdrukkelijk om de snelste en sportiefste modellen vragen.

    • Wim Oude Weernink