Groei vertrouwen kwaliteitsmerken

Ondanks de slechte economische tijding blijven Nederlanders erg trouw aan de grote bekende merken. Zo is Opel nog steeds het meest vertrouwde automerk. Daarnaast doen merken als Nokia, Philips, Canon, Shell en Gazelle het erg goed wat betreft het consumentenvertrouwen. Dit blijkt uit het European Trusted Brands onderzoek, dat dit jaar voor de vijfde keer is uitgevoerd door uitgeverij Reader's Digest. Voor het onderzoek werden bijna 25.000 consumenten in veertien landen ondervraagd. De meeste merken die uit de European Trusted Brands als winnaar naar voren komen, geven het meeste geld uit aan reclame. Nokia is in alle Europese landen daarin al vijf jaar lang de absolute koploper. De Finse grootmacht op het gebied van mobiele telefonie zag het vertrouwen in Nederland stijgen van 34 naar 57 procent.