Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Nova. Reacties uit de voetbalwereld op het overlijden van oud-bondscoach Rinus Michels en een gesprek met Thom de Graaf over zijn toer door Nederland voor de gekozen burgemeester. Verder juriste Naema Tahir die het eens is met de opvattingen van Kamerlid voor de VVD Ayaan Hirsi Ali over moslima's maar andere middelen wil gebruiken. Ned.3, 22.29-22.59u.

DOCUMENTAIRE

Het Sophia Kinderziekenhuis. Vierde aflevering uit de serie over het kinderziekenhuis portretteert onder anderen Juliette die een zeldzame tumor heeft en de 14-jarige Kim met een taaislijmziekte. Ned.2, 19.55-20.25u.

Zembla: White power in Uden. Reportage uit Uden waar verschillende groepen jongeren elkaar discrimineren. Na de moord op Theo van Gogh vorig jaar november wordt de islamitische basisschool in brand gestoken en worden leuzen op de ramen geklad. Was dit een rechts-extremistische aanslag? Ned.3, 21.10-21.49u.

De laatste overwinning. Documentaire van John Appel over de inwoners uit Civetta, de kleinste wijk van de Italiaanse stad Siena die zich met hartstocht inzetten om de paardenrace `Il Palio' te winnen. De race, die massa's toeristen trekt, duurt slechts een paar minuten. De film spitst zich toe op Egidio, een 92-jarige man die als grote wens heeft nog één keer zijn wijk te zien winnen. Ned.1, 23.05-0.10u.

PRAATPROGRAMMA.

Na de Diagnose: Oorsuizen. Discussie over piepende, ruisende en suizende geluiden in het hoofd. Marceline, een van de gasten, heeft al jaren lang keiharde geluiden in haar hoofd, als gevolg van een ongeluk. Ned.1, 22.25-23.05u.

AMUSEMENT & SPORT

Voetbal. Live beelden van de kwartfinales voor de KNVB-beker tussen PSV en Top Oss en tussen Feyenoord en NAC. Begonnen wordt bij PSV, later wordt overgeschakeld naar Feyenoord-NAC. Afhankelijk van het verloop wordt tussen de partijen geschakeld. SBS6, 19.35-22.50u.

De farm. Afvalrace met zestien avonturiers uit Nederland en België die op het Zuid-Afrikaanse platteland een primitieve boerderij draaiende moeten houden. Samen proberen ze te overleven. Elke week in twee uitzendingen per avond valt een deelnemer af. De winnaar van de afvalrace gaat na dertien weken naar huis met 50.000 euro. Yorin, 20.30-21.40u. & 22.40-23.10u.

FILM

Don't Say a Word (Gary Fleder, 2001, VS). Psychiater Michael Douglas dient, om zijn door Sean Bean ontvoerde dochter te redden, geheim te ontfutselen aan apathische patiënte. Routine-thriller met Famke Janssen als de vrouw van Douglas. Net5, 20.30-22.35u.

Knock off (Tsui Hark, 1998, VS/Hongkong). Vechtvehikel voor Jean-Claude Van Damme speelt in kledingontwerpmilieu in Hongkong. Veronica, 21.05-22.40u.

Hard To Kill Bruce Malmuth, 1990, VS). Tweede actiefilm van mannetjesputter Steven Seagal. Na zeven jaar in coma gelegen te hebben, breekt hij met sadistisch genoegen de botten van de schurken die destijds zijn familie aan mootjes schoten. Met Kelly Le Brock als beeldschone verpleegster. Veronica, 22.40-0.30u.

Ordinary Decent Criminal (Thaddeus O'Sullivan, 1999, Irl./GB/VS/Duitsl.). Kevin Spacey als Ierse gangster annex moderne Robin Hood, die de politie altijd te slim af is en liever schilderijen steelt dan drugs verhandelt. Hij heeft twee vrouwen (onder wie Linda Fiorentino) maar houdt er ouderwetse normen op na. RTL5, 22.50-0.35u.

.The Color of Paradise (Majid Majidi, 1999, Iran). Regisseur van Children of Heaven (De schoenen van Zahra) volgt 8-jarig, blind halfweesje dat door zijn vader wordt verwaarloosd. Een pareltje van eenvoud. BBC2, 1.20-3.00u.

RADIO

Kunststof. Schrijver en programmamaker Piet Geelhoed praat over de zeventien jaar die hij voor het kinderprogramma Het Klokhuis werkte. Hij stopt 9 maart, bij de 2.500ste aflevering van het programma. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van oud-hoogleraar Fons Strijbosch in Ooy aandacht voor de plannen van het WF Hermans Instituut en uitgeverij De Bezige Bij om de herinnering aan schrijver Willem Frederik Hermans levend te houden. Na tienen het slot van de serie over journalist en performer Ischa Meijer. 747AM, 21.02-23.00u.

Casa luna. Staatssecretaris van VROM Pieter van Geel vertelt over het kabinetsplan voor de luchtkwaliteit en de voors en tegens van het openhouden van de kerncentrale te Borssele. Radio 1, 0.04-0.45u.