Paradise Girls

Drie jonge vrouwen op een tropisch strand. Hoe komen zijn ze daar terechtgekomen? De Nederlandse regisseur Fow Pyng Hu laat in zijn film zien wat direct aan de strandavond is voorafgegaan. In drie episoden, die hij achter elkaar vertelt, maken we kennis met Miki die Tokio verruilt voor Amsterdam om bij haar vakantieliefde te zijn, met Pei Pei, die in een Hollands provinciestadje met haar vader leeft, en met Shirley uit Hongkong, die het leven van haar zieke zoontje moet zien te redden.

In trefzekere en met veel gevoel voor de locaties gefilmde scènes neemt Hu de kijker mee het karakter van zijn personages in. Hij plaatst de vrouwen voor een sleutelgebeurtenis in hun leven en laat hun karakter de doorslag geven bij de afwikkeling daarvan. Het tropische strand, zou je kunnen zeggen, is de beloning voor hun kracht, de troost voor hun beproeving. Paradise Girls is heel anders dan Hu's veel geprezen debuut Jacky (2000). Daar voerde de artisticiteit van de beelden de boventoon.

Paradise Girls draait helemaal om de karakters in een wereld die tegelijkertijd alledaags en vreemd is.

Regie: Fow Pyng Hu. Met: Kei Katayama, Eveline Wu, Jo Koo, Guido Pollemans. In: 7 bioscopen.