`Man misbruikte kind snel na geboorte'

Een 46-jarige man uit Krimpen aan den IJssel wordt verdacht van seksueel misbruik van zijn nu negenjarige dochter. Het misbruik zou drie dagen na haar geboorte in 1995 zijn begonnen en tot eind vorig jaar hebben geduurd. Roel F. is, naar nu blijkt, in december aangehouden. De pro forma rechtszaak tegen hem begint op 14 maart.

De Rotterdamse jeugd-en zedenpolitie startte vorig jaar een onderzoek naar de man, na een anonieme tip uit de omgeving van het meisje. Volgens een woordvoerder van het parket Rotterdam was er voldoende bewijs om de man aan te houden. Na zijn arrestatie heeft hij volgens het OM bekennende verklaringen afgelegd.

Tijdens het onderzoek bleek ook dat de man zich eerder schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Drie nichtjes van hem hebben daarop aangifte tegen hem gedaan. Zij zouden tussen eind juli 1988 en december 1991 door hem zijn misbruikt, zij waren toen tussen de 10 en 17 jaar oud. Een van de meisjes was aan zijn zorg toevertrouwd.

Over de persoonlijke omstandigheden van de man kan het openbaar ministerie geen mededelingen doen. Onbekend is of hij meer kinderen heeft en of er al eerder signalen waren dat hij zijn dochter zou misbruiken. Het meisje verblijft nu bij haar moeder. De moeder is volgens het OM geen verdachte.

De woordvoerder van het Rotterdamse parket noemt dit een zeer uitzonderlijke zaak. ,,We zien meer gevallen van kindermisbruik. En het is altijd vreselijk. Maar dat het op zo'n jonge leeftijd is begonnen, is voor ons ook uitzonderlijk.'' Justitie sluit niet uit dat F. meer meisjes heeft misbruikt. Het onderzoek is nog niet afgerond. F.'s advocaat J. Spigt heeft gezegd dat zijn cliënt zélf naar de politie is gegaan om zich aan te geven.

Daarvoor zou hij de advocaat een schriftelijke verklaring hebben gegeven waarin hij schrijft over zijn daden. Hij zou in die brief ook berouw getoond hebben en hij spreekt de hoop uit dat hij nu eindelijk hulp kan krijgen.