En verder

Filmklassiekers

De Vereniging van Brabantse Filmtheaters (VBF) presenteert van 3 maart tot en met 31 augustus een Klassiekersreeks. Negen Brabantse filmtheaters vertonen gedurende deze periode films die de tand des tijds hebben doorstaan. Er zijn verschillende soorten klassiekers in het programma opgenomen: de western Red River (1948), Kurosawa's Japanse versie van het western-genre èn de martial arts-film Seven Samurai (1954). Verder maken nieuwe kopieën van Buster Keatons zwijgende komedie The General (1926) en het meesterwerk Playtime (1967) van de legendarische komiek Tati, onderdeel uit van de reeks.

Inl 076-5303198 & www.brabantfilm.nl

Grachtengordel Fietsroute

In het kader van het themajaar Amsterdam, Stad aan het water is de Grachtengordel Fietsroute ontwikkeld. De route voert langs de vele speciale locaties aan de Amsterdamse grachten. Voor de buitenlandse bezoekers bestaat er een Engelstalige versie:

Canals & Bridges Bicycletour.

De fietsroute is voor €1 te koop bij alle vestigingen van MacBike, bij de 7 Grachtenmusea (Museum Amstelkring, Museum het Rembrandthuis, Museum Willet-Holthuysen, Museum Van Loon,Theatermuseum, Bijbels Museum, Huis Marseille) en bij de Amsterdamse VVV-kantoren. Inl www.macbike.nl en www.grachtenmusea.nl

Camelliashow 2005

Bij Hoveling Plant in Berkenwoude begint vandaag de Camelliashow die tot en met zaterdag duurt. Van 10-16u kan in de verwarmde tunnelkas een collectie van ongeveer zestig winterharde Camellia's worden bekeken. De planten zijn ook te koop op de kwekerij die dit jaar zijn derde lustrum viert.

Camellia Show. Entree €2 (incl koffie of thee). Hoveling Plant, Oosteinde 27a, Berkenwoude. Inl www.hoveling.com

Helleborusdagen

In Zaltbommel en in De Lier zijn Helleborusdagen. Op beide locaties zijn bloeiende planten te keur en te koop.

Helleborusdagen 3 t/m 5 mrt en 10 en 11 mrt. 't Houten Huis, Nieuwe Tijningen 78, Zaltbommel. (Gel) 9-17u. Vrij entree. Inl 0418 68 06 08. De Plataan, Hoogweg 2, De Lier (ZH) vr en za 10-17u. Vrij entree.

Glasbeurs Den Haag

Op zondag 6 maart wordt de derde Glasbeurs in Den Haag gehouden. Net zoals voorgaande jaren wordt de beurs met alles op het gebied van glaskunst gehouden in het centrum van Den Haag gelegen Grote Kerk. Op de Glasbeurs staan ongeveer honderd kramen met gebruiksvoorwerpen zoals vazen, kannen, karaffen en lampen en glaskunstvoorwerpen uit Nederland en uit andere Europese. Ook is er aandacht voor antiek glas, modern glas en glas-in-lood. Bezoekers die op zoek zijn naar glas dat ontworpen is door o.a. Copier, Meydam, Boom, Heesen en uit Murano zijn er aan het goede adres. Ook is er aandacht voor allerlei verschillende soorten glas: art-nouveau glas, artdeco glas, designglas, Leerdams- en Maastrichts glas en Boheems glas.

Glasbeurs in de Grote Kerk te Den Haag. Adres: Rond de Grote Kerk 12. Open: zo 6 maart 10-17 uur. Enree volw €6, 11 t/m 16 jaar €3 t/m 10 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen. Inl 0528-227811.

Wandeling jonge Van Gogh

Bij de tentoonstelling De Haagse School en de jonge Van Gogh heeft het Gemeentemuseum Den Haag een wandeling In de voetsporen van Van Gogh ontwikkeld. Deze toer voert langs de plek waar Van Gogh als 16-jarige in de kunsthandel Goupil van zijn oom Cent werkte. En ook langs de Grote Kerk waar in die tijd de armoedige buurt De Geest was gevestigd waar Vincent zijn modellen vandaan haalde.

Folder af te halen Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Inl www.gemeentemuseum.nl