www.nrc.nl

Comité Weg ermee. Kinderbijslag, waterschapsverkiezingen – er zijn veel overbodige regels en rituelen. Het Comité Weg Ermee wil daar wat aan doen: het beschouwt Nederland als een statig familiehuis – warm en vertrouwd, maar dichtgegroeid met meubels en frutsels. Wat helpt? Voorjaarsschoonmaak! Op www.nrc.nl.

Vragen over de Europese grondwet. De Europaredactie belicht artikelen uit de Europese grondwet, in de aanloop naar het referendum in Nederland in juni. Heeft u een vraag over de Europese grondwet? Stel deze dan via het formulier op www.nrc.nl/europa.

Webcongres. Het online discussieplatform van NRC Handelsblad buigt zich over de vraag of de doodstraf opnieuw moet worden ingevoerd; www.nrc.nl/webcongres.

Weblogs. Marc Chavannes, correspondent voor NRC Handelsblad in de Verenigde Staten, houdt een logboek bij over de politiek, het debat en het dagelijks leven in de VS. De Haagse redactie bericht digitaal uit de wandelgangen van het Binnenhof in Weblog Den Haag en Marie-José Klaver `blogt' over techniek en digitale zaken: weblog.nrc.nl.

Carrièrecoaches. Aukje Delahay en Marianne van der Pool geven carrière-advies op www.nrc.nl/loopbaan. Lezers kunnen vragen stellen en suggesties doen.