Socioloog én stedenbouwer

Een combinatie bestaat eigenlijk niet, volgens Francien de Groot. Óf je bent stedebouwkundige, óf econoom. Maar allebei, dat zie je maar weinig. Toch wil De Groot (52), sinds februari `procesmanager' bij adviesbureau Inbo, veelzijdiger zijn. Inbo geeft advies aan zowel woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten. De Groot wil veelzijdig zijn om alle partijen te kunnen adviseren en rondt daarom nu haar functie Master of City Development van de TU Delft en de Rotterdamse Erasmus Universiteit af. Ze was al sociologe. Eerder werkte ze bij de gemeente Enschede waar ze als als adjunct-directeur de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek hielp opbouwen. ,,Daar zag je het in de praktijk: hoe veelzijdig je moet zijn. Je kunt niet volstaan met: `We maken een plannetje en gaan gewoon wat bouwen.' Je moet dat ook sociaal bekijken.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps