Franse automan uit de file

Zijn grootste prestatie, de afgelopen drie jaar als bestuurder van Peugeot Nederland? ,,Mijn speeches in het Nederlands uitspreken.'' Dát lukte hem nog wel, maar de taal helemaal onder de knie krijgen, bleek moeilijker dan gedacht voor de Fransman Daniel Rollet (44). ,,Je moet tijd in je agenda hebben en je geest er voor vrij maken om huiswerk te kunnen doen.'' Maar als hij de nieuwe functie noemt die hij met ingang van gisteren is gaan bekleden, ,,algemeen directeur'' in Madrid van Peugeot in Spanje, klinkt Rollet echt Nederlands. Hij studeerde bedrijfskunde en werkt al zijn hele carrière bij de autofabrikant.

De afgelopen jaren in Nederland waren goed voor Rollet. Dankzij de modellen 206 en 307 werden in Nederland meer Peugeots verkocht dan ooit tevoren (jaarlijks ruim 55.000) en elke dag met de auto van zijn woonplaats Den Haag naar Utrecht verschafte hem inzicht: ,,Natuurlijk is het ons doel zoveel mogelijk auto's te verkopen. Maar we moeten openstaan voor het probleem van volle wegen.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps