C.C. Adcock

Zijn muzikale wortels zijn vergroeid met de blues- en cajuntraditie van Louisiana, waar hij op 14-jarige leeftijd beroepsgitarist werd bij Bo Diddley en Buckwheat Zydeco. Toch klinkt de muziek van C.C. Adcock verrassend hedendaags, dankzij productietechnieken die hem doen klinken als een zompige moerasversie van Beck. Lafayette Marquis liet tien jaar op zich wachten sinds Adcocks debuut uit 1994, waarna hij door de legendarische Phil Spector-sidekick Jack Nitzsche op sleeptouw werd genomen. De fragmenten van die sessies (Nitzsche overleed in 2000) dragen bij aan een fantasierijk samenstel van hiphop, blues en pop, op een cd die zich aan de beperkingen van het Americana-genre onttrekt.

Brutaal citeert Adcock Creedence Clearwater Revival en Link Wray, waarbij zijn gitaar dampt en vonkt. Frisse pop met diepe wortels.

C.C. Adcock: Lafayette Marquis (Yep Rock/Sonic)

    • Jan Vollaard