Afvalbaas winkelt in Dubai

,,Ik zit al vrij lang in de afvalwereld'', zegt Adriaan Visser. ,,Sinds 1985.'' In Nederland was Visser (52) de laatste jaren al bestuursvoorzitter van SITA in Nederland en België. SITA is een van Nederlands grootse vuilnisophalers, of, in de woorden van het bedrijf, afvalverwerkers. Naast zijn bestuursfunctie is Visser door SITA's moederbedrijf, het Franse SUEZ Environment, nu ook een van de bestuurders in de regio Noord en Centraal Europa gemaakt. Onder meer in Duitsland, Polen en Hongarije gaat hij zich bezighouden met het inzamelen van afval, het zuiveren van afvalwater en de productie van drinkwater. Zijn die twee functies wel te verenigen? ,,Ach, het is gewoon een prima combi-functie'', zegt hij telefonisch vanaf zijn vakantieadres. ,,Ik kan prima blijven winkelen in Dubai, zoals ik nu doe.''

Visser blijft kantoor houden in Arnhem. ,,Ik vind het aardig dicht bij de operaties te blijven staan.'' De aan de toenmalige TH Twente afgestudeerde chemisch technoloog werkte eerder bij de provincie Overijssel waar hij ,,leerde dat je met beide poten in de maatschappij moet staan''. Daarom zegt hij nog steeds ook zo goed met bestuurders van vuilniswagens te kunnen praten. ,,Iedereen heeft wel een mening over voetbal.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps