Vijf teamsporten stemmen in met tv-plan van aanpak

Club- en bondsvertegenwoordigers van vijf teamsporten (basketbal, hockey, honkbal, volleybal en ijshockey) hebben gisteren hun steun uitgesproken voor een sportmarketingconcept, dat `de vijf' meer tv-minuten moet garanderen nu de publiek omroep de voetbalrechten van de eredivisie heeft verloren aan John de Mol. Initiatiefnemer Johan Wakkie, directeur van de Nederlandse hockeybond, hoopt nu zo snel mogelijk een afspraak te maken met de NOS om het plan (Studio Sport League) te kunnen voorleggen. Gedacht wordt onder meer aan een wekelijks tv-magazine, en een nadere afstemming van de competitieprogramma's op de wensen van de NOS. Met de keuze voor een winter- (ijshockey) en een zomersport (honkbal) menen de vijf een totaalpakket aan te bieden.