Schil tegen spionnen in pc

Spyware blijft – ondanks voorzorgsmaatregelen en programma's – een probleem voor de meeste internetgebruikers. De Almeloër systeembeheerder Mark Loman heeft een programma ontwikkeld waarmee stiekeme computerspionnen op een andere manier te lijf worden gegaan.

Zijn programma Hitman Pro werkt als een soort schil om bestaande antispywareprogramma's als Ad-Aware en Spybot heen.

Met Hitman Pro, dat geschikt is voor Windows XP en 2000, kan de gebruiker de bestaande programma's Ad-Aware, Webroot SpySweeper, Spybot Search & Destroy en SpywareBlaster via één interface bedienen. Ook bedient het programma van Loman de virusscanner McAfee Stinger.

Bij de installatie van Hitman Pro worden ook de installers van de gratis versies van de genoemde antispywareprogramma's geïnstalleerd. Van SpySweeper wordt de uitprobeerversie geïnstalleerd die dertig dagen werkt. Hitman Pro, dat gratis is, downloadt automatisch de nieuwste updates van de programma's die het bedient.

Na de installatie wordt de pc aan een grondige schoonmaakbeurt onderworpen die een half uur tot een uur duurt.

Alle programma's worden na elkaar uitgevoerd. Daarna wordt een rapport gemaakt over de aangetroffen en verwijderde spyware en virussen.

Website: www.hitmanpro.nl

    • Marie-José Klaver