Hans Kesting genomineerd voor Louis d'Or

Acteur Hans Kesting is genomineerd voor de Louis d'Or, voor zijn hoofdrol in Kruistochten bij Toneelgroep Amsterdam. Kesting is de eerste genomineerde dit seizoen voor deze belangrijkste toneelprijs. Bij de eerdere nominatierondes vond de jury niemand waardig genoeg. Voor de Theo d'Or, de vrouwelijke tegenhanger van de prijs, is nog niemand genomineerd. Twee jaar geleden weerklonk enig gemor in theaterland omdat de jury van de VSCD-prijzen, waar de Louis d'Or deel van uitmaakt, te kieskeurig zou zijn. Toen werd alleen Edwin de Vries voor de Louis d'Or genomineerd. De jury heeft wel al twee acteurs genomineerd voor de bijrolprijzen: Wendell Jaspers (Hokwerda's Kind) voor de Colombina, en Hans Hoes (Ivanov) voor de Arlecchino. De VSCD-prijzen worden uitgereikt op 20 juni tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Carré Amsterdam. Dan wordt ook de NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs uitgereikt.