Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Werkgroep voor AIVD-informatie aan burgemeesters

De ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) gaan een werkgroep instellen die bekijkt hoe vertrouwelijke informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beter kan worden uitgewisseld met burgemeesters. Dat hebben beide ministers afgelopen zaterdag afgesproken. De burgemeesters van Amsterdam en Den Haag uitten kritiek op de uitwisseling van AIVD-informatie. Informatie was wel bekend bij AIVD-functionarissen, maar niet bij de burgemeesters. Remkes wees die kritiek van de hand. Volgens de minister is AIVD-informatie vertrouwelijk. Maar afgelopen zaterdag gaf Remkes aan van de korpsbeheerders te willen weten welke informatie zij nodig en relevant vinden.