Verknocht aan levensmiddelen

Als student economie in Amsterdam maakte Olaf Noorman (40) er uitgebreid kennis mee: de kroketten van Kwekkeboom en Van Dobben. Vanaf 1 maart heeft hij als nieuwe directeur van snackfabrikant Cold Food alles te vertellen over de Nederlandse krokettenmarkt. Noorman is verknocht aan levensmiddelen: hij komt van het Franse Bel, producent van onder meer La vache qui Rit, waar hij directeur Nederland was. Daarvoor zat hij bij Best Foods, Kraft General Foods en Sara Lee-DE, banen waarin hij veel op reis was. Wat vindt Noorman zo interessant aan deze markt? ,,Het feit dat iedereen dagelijks met eten te maken heeft en dat iedereen erover mee kan praten'', zegt hij. Noorman wordt de baas van een puur Nederlands bedrijf, dat nauwelijks exporteert. ,,Dus misschien ga ik wel weer op reis, om het buitenland te interesseren voor de kroket.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat