`Tasjesdief' blijft doof

De eerste overwinning van FC Utrecht na de winterstop, gisteren op NAC Breda (2-0), werd overschaduwd door spreekkoren van (een groot deel van) de supporters van thuisclub. Fans maakten de Marokkaanse voetballer Anouar Diba van NAC voortdurend uit voor `tasjesdief'. Arbiter Kevin Blom liet het toe en de stadionspeaker kwam niet verder dan een korte en weinig indrukwekkende oproep: ,,Jongens, jongens, nu weten we het wel hoor.''

Het was de tweede keer binnen twee weken dat Diba het moest ontgelden. Tijdens de bekerzege van NAC op FC Utrecht werd de middenvelder ook al voor `tasjesdief' uitgemaakt. Bij het verlaten van het veld stak de Marokkaan zijn middelvinger op. Op last van Diba ondernam Blom gisteren geen actie: ,,Hij wilde verder spelen.''

Voorzitter Sturkenboom van FC Utrecht stelde op de clubwebsite dat de spreekkoren alles te maken hadden met gebeurtenissen van Diba tijdens zijn actieve periode bij FC Utrecht. De preses suggereerde daarmee dat de middenvelder zich destijds schuldig aan diefstal had gemaakt. Hij is daar nooit voor veroordeeld.