Schietpartij disco

Bij een schietpartij gisterochtend in een uitgaansgebied in Rotterdam zijn vijf gewonden gevallen. Een persoon liep een slagaderlijke bloeding in zijn been op, maar verkeert niet in levensgevaar. De vier anderen werden bij de schietpartij ook in de benen geraakt. Zij konden na behandeling voor hun verwondingen in het ziekenhuis weer naar huis.

De schietpartij had plaats op een parkeerterrein aan de Schiestraat. Volgens de politie zat een man iemand achterna met een vuistvuurwapen. Hij schoot een aantal keren.

Daarbij raakten vijf personen gewond, onder wie een portier van een nabijgelegen discotheek. Op het moment van de schietpartij was het druk op straat. De disco was aan het sluiten en vele tientallen mensen waren op weg naar huis, aldus de politie in Rotterdam.

De schutter ging er met een auto vandoor. De politie hield later elders in de stad een auto staande en arresteerde de twee inzittenden. Die bleken bij nader onderzoek echter niets met de zaak te maken te hebben en werden vrijgelaten. Wat de aanleiding voor de schietpartij bij de discotheek was, was rond het middaguur nog niet bekend.