Oliebedrijf NAM hoofdsponsor festival Oerol

De NAM, de Nederlandse Aardolie Maatschappij, wordt naast biermerk Dommels de nieuwe hoofdsponsor van het theaterfestival Oerol op Terschelling. Festivaldirecteur Joop Mulder heeft dat vandaag bevestigd. De NAM was al een tijdlang sponsor van het festival. Nadat het festival vorig seizoen zowel de bestaande sponsors als het ministerie van OCW om meer geld verzocht, besloot de NAM het festival voor vier jaar met een solide basis te ondersteunen. NAM en Oerol willen niet zeggen om hoeveel geld het gaat. Volgens het bedrijf, dat operereert in de Wadden en de noordelijke provincies, heeft het festival een grote artistieke betekenis en is het een mooie gelegenheid om de naam met die van Oerol te verbinden. Het festival speelt zich dit jaar af tussen 10 en 19 juni en heeft als thema Eindeloze deining naar het gedicht `De zee' van Willem Kloos.