Albada Jelgersma na ongeluk in ziekenhuis

Eric Albada Jelgersma (65), voorheen grootaandeelhouder van het supermarktconcern Laurus, is afgelopen woensdag met een zeer ernstig nektrauma opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Dat heeft de familie afgelopen weekeinde meegedeeld.

Bij een val op zijn zeiljacht, een paar dagen daarvoor in de Caraïben, verschoof zijn vijfde wervel, waarna zijn lichaam vanaf de nek verlamd raakte. Albada Jelgersma werd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Puerto Rico gebracht, en vandaar met een ambulancevlucht naar Utrecht. Daar is zijn nek vrijdag operatief vastgezet. Of herstel zal optreden is onduidelijk.

Albada Jelgersma was tot eind mei 2002 commissaris bij Laurus, moedermaatschappij van de supermarktketens Super de Boer, Edah en Konmar, maar gaf die functie op uit onvrede over het beleid dat aankoerste op een kapitaalinjectie door het Franse supermarktconcern Casino. Laurus was ontstaan uit een fusie van Unigro, het bedrijf dat Albada Jelgersma had grootgemaakt, De Boer supermarkten en de supermarktdivisie van Vendex.

Na zijn aftreden voegde Albada Jelgersma zich bij andere beleggers die een rechtszaak voeren tegen Laurus wegens wanbeleid bij de (mislukte) strategie om de winkels om te vormen tot Konmars.