Hoge schuld wordt Zwitserse club Servette fataal

Een handelsrechtbank heeft gisteren de Geneefse voetbalclub Servette failliet verklaard. De club is niet in staat gebleken een schuld van 7,2 miljoen euro weg te werken. De spelers ontvingen al sinds oktober geen salaris meer. Servette is een van de oudste clubs in Zwitserland en veroverde in zijn 115-jarig bestaan zeventien keer de landstitel. De club zal door het bankroet verdwijnen uit de hoogste divisie van het betaald voetbal. De Fransman Marc Roger nam een jaar geleden het noodlijdende Servette over, maar hij slaagde er niet in nieuwe investeerders te vinden voor de club. Inmiddels hebben Syrische investeerders en bedrijven in de stad interesse getoond. ,,De club is benaderd door een groep investeerders. Zij hebben belangstelling Servette overeind te helpen'', aldus een communiqué van de clubleiding.