J.M. Meulenhoff blijft binnen PCM Uitgevers

PCM Uitgevers heeft besloten dat J.M. Meulenhoff als zelfstandige uitgeverij blijft bestaan. De Raad van Bestuur van PCM en de uitgevers van De Boekerij, Standaard/Manteau, A.W. Bruna, Het Spectrum en Unieboek hebben dat vandaag in een persbericht bekendgemaakt. ,,Ondanks de neergaande spiraal van de afgelopen jaren is en blijft J.M. Meulenhoff een sterke naam in de literaire wereld die behouden moet blijven'', aldus PCM in een persbericht vandaag. ,,De wederopbouw van Meulenhoff zal tijd vergen'', aldus PCM, maar ,,de uitgeverijen voelen samen zich verantwoordelijk voor het herstelproces''. De directeuren van De Boekerij, Rob Hogenes, en van Standaard/Manteau, Eric Willems, zullen gezamenlijk de directie gaan voeren over J.M. Meulenhoff. Vanuit beide uitgeverijen zullen de uitgevers Sander Knol en Johan De Koning het huidige team versterken. Daarna moet een nieuwe literaire uitgever worden gevonden. De huidige directeur Anne Rube blijft voorlopig in functie maar draagt in de loop van het voorjaar de verantwoordelijkheid over. Door de ,,reputatieschade'' die Meulenhoff de laatste jaren geleden heeft, aldus PCM, past ,,bescheidenheid in ambitie''.