Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

`Veiligheidsriciso kerncentrale Mol'

In de kerncentrale van het Belgische Mol, vlakbij de grens met Nederland, is in de jaren negentig een loopje genomen met veiligheidsmaatregelen. Daar zijn vooral honderden medewerkers van onderaannemers, zoals schoonmaakbedrijven, het slachtoffer van geworden. Dat getuigden gisteren vier anonieme ex-werknemers van de centrale op de Vlaamse tv-zender VRT. Volgens de klagende ex-werknemers zijn veel collega's als gevolg van de stralingsrisico's inmiddels overleden aan kanker of kampen zij nu met de ziekte. Algemeen directeur Govaerts van de kerncentrale zei dat de klachten zwaar overtrokken zijn. Het is nog onduidelijk of er Nederlandse personeelsleden bij betrokken zijn. De GGD in Zuidoost-Brabant zei niet van gezondheidsklachten te weten.