Onervaren Melchers verovert brons, Kupfernagel kampioen

Mirjam Melchers heeft haar eerste WK veldrijden bekroond met een bronzen medaille. In Sankt Wendel ging ze in de eindsprint nog voorbij twee Françaises, zodat ze op de derde plaats eindigde, achter de Duitse veldrijdsters Hanka Kupfernagel en Sabine Spitz. Kupfernagel behaalde voor eigen publiek haar derde wereldtitel. Ze vierde haar titel onder meer door in regenboogtrui het personeel van een friteskar te assisteren.

,,In de training had ik meer schrik dan vandaag'', zei Melchers over het glibberige parkoers. Nog nooit had ze op een besneeuwd parkoers gereden. De onervaren Melchers besloot de hulp van Adri van der Poel in te roepen. De oud-renner, als technisch gedelegeerde van de UCI in Sankt Wendel, wees Melchers op andere banden en ging met haar het parkoers over. ,,Toen voelde ik me weer wat zekerder en kreeg weer het gevoel dat ik het aankon.'' Vorige week won ze nog de internationale veldrit in Hoogerheide. Daphny van den Brand, wereldkampioen in 2003, werd gisteren zesde.