Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Autobom ontploft in Tadzjikistan

In Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, zijn vandaag bij de ontploffing van autobom één dode – de dader van de aanslag – en vier gewonden gevallen. Doelwit van de aanslag was het ministerie van Noodsituaties. De verantwoordelijkheid is nog door niemand opgeëist. Enkele uren later ontstond brand in een ander ministerie in Doesjanbe, dat van Veiligheid. Tadzjikistan was van 1992 tot 1997 het toneel van een burgeroorlog en staat nu bekend als een transitland voor Afghaanse drugs op weg naar Europa.