Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Tommy

De musicalbewerking uit 1993 van de conceptelpee Tommy van The Who uit 1969, maakt een tournee in een aangepaste reisversie. Doofblinde jongen wordt tot flippergoeroe gehyped. Pete Townsend schreef de liedjes, regisseur Des McAnuff maakte de bewerking.

,,Deze Tommy heeft veel van zijn visuele verrassingen behouden. Het geluid liet echter nog heel wat te wensen over. [...] Daar komt bij dat Townshends muziek nu eenmaal in een beperkt rock-idioom is geschreven; veel theatrale dynamiek en dramatiek zit er niet in. Maar daar valt niets aan te verhelpen. En bewonderenswaardig is het wel, om van een legendarisch album zo'n bezienswaardige show te maken.''

Henk van Gelder, 27 januari 2005

Tournee t/m 29/5. Inl. 0900-3005000, www.tommytour.com

cccCC