Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Therapeut van misbruik verdacht

Justitie en politie hebben dinsdag een 57-jarige therapeut uit Rijswijk aangehouden op verdenking van jarenlang en stelselmatig misbruik van een jonge vrouw. De politie is op zoek naar eventuele andere slachtoffers van de man. De zaak is in onderzoek bij justitie en politie in Amsterdam, omdat het misbruik zich daar zou hebben voorgedaan. Het 26-jarige slachtoffer heeft onlangs aangifte gedaan. Zij was in therapie in verband met onder meer concentratieproblemen.