Opnieuw steen van viaduct

Een onbekende persoon heeft donderdagmiddag een achterruit van een auto ingegooid vanaf het viaduct over de A9 bij Badhoevedorp. De 43-jarige bestuurster uit Haarlem bleef ongedeerd. Dat heeft de politie gisteren bekend gemaakt.

De vrouw reed met haar auto onder het viaduct toen de steen met een harde klap haar achterruit vernielde. De vrouw hoorde van een medeweggebruiker dat hij iemand had zien wegrennen vanaf het viaduct. De politie is op zoek naar deze persoon. De vrouw heeft aangifte gedaan van vernieling en poging tot zware mishandeling.

Begin januari overleed een 30-jarige vrouw uit Uden aan haar verwondingen nadat een steen van een viaduct werd gegooid, door de vooruit sloeg en de vrouw raakte. Het incident gebeurde bij een viaduct over de A4 bij Rijswijk.

De vier mannen die verdacht worden van die moord hebben niet één maar twee stenen van het viaduct laten vallen. Dat zegt advocaat A. Westendorp die een 18-jarige verdachte bijstaat. Volgens de advocaat hebben twee van de vier verdachten ,,min of meer tegelijkertijd'' een kapotte stoeptegel naar beneden laten vallen. ,,Het is onduidelijk wie de fatale steen heeft gegooid.'' Eerder op die avond, blijkt uit verklaringen, gooide een van de mannen ook al een zak met bouwafval van een viaduct. Die kwam terecht op een vrachtwagen, de chauffeur kwam met de schrik vrij.

De mannen hebben de politie verteld dat ze ,,mensen wilden laten schrikken''. Het was volgens de advocaat nooit de bedoeling de bestuurders iets aan te doen. ,,Mijn cliënt heeft gewacht tot de neus van de auto voorbij was om zich ervan te vergewissen dat zijn steen de automobilist niet fataal zou worden.''