De lezer schrijft over te veel kunst- en aanverwante pagina's

Enkele weken geleden las ik in de rubriek op zaterdag `de krant antwoordt' een oproep voor `serieuzere vragen'. Deze uitnodiging tot een reactie boeide me wel.

Mijn vraag betreft de keuze van de katernen en bepaalde pagina's. Niet dat ik alles exact heb nageteld, maar in grote lijnen staan er dagelijks twee pagina's over kunst, op donderdag enkele extra pagina's over film en op vrijdag een katern agenda en boeken. Ik vind dat een overdaad aan vergelijkbare onderwerpen. Het moge duidelijk zijn dat ik daar niet zo veel van lees. De sport echter komt er maar bekaaid van af. De actuele sport op maandag, dagelijks één pagina en een tweede op zaterdag. Alleen op zaterdag is er wat ruimte voor achtergrondverhalen. Nu weet ik dat in de journalistiek de sport maar een ondergewaardeerd onderdeel is. Maar of dat deze keuze rechtvaardigt?

Ik pleit niet op voorhand voor meer sport, maar wel voor minder kunst en aanverwante pagina's. Iets meer techniek of reizen is wat mij betreft ook welkom. Via een lezerspanel moet dat toch te achterhalen zijn.

    • Jan van der Weijden