Pas verschenen: Non fictie

Charles de Mooij, René Kok en Erik Somers: Het jaren 50 boek. Waanders, 445 blz. €14,95

Fraai uitgegeven, handzaam en rijk geïllustreerd overzicht van deNederlandse geschiedenis in de jaren vijftig in hoofstukken met titels als `Knus', `Handen uit de mouwen' en `Nederland verandert'.

Hans Blokland: Pluralisme, democratie en politieke kennis. Een rehabilitatie van de politiek. Van Gorcum, 478 blz. €45,–

Politicoloog onderzoekt aan de hand van theoretische grondbegrippen het gevoel van onmacht dat een aanzienlijk deel van de hedendaagse burgers beheerst.

Nina Loegovskaja: Ik wil leven. Het geheime dagboek van een Russisch meisje tijdens het Stalin-bewind. Archipel, 350 blz. €19,50

Dagboek van een meisje dat opgroeit in Moskou tijdens de donkerste dagen van het stalinisme. Toen de KGB bij een inval in 1937 het dagboek vond, kwam dat haar op twaalf jaar gevangenschap te staan, omdat ze blijk had gegeven van haar haat voor Stalin.

Douwe Brongers: De uitvindersgids. Van idee tot markt. Thoth, 192 blz. €19,90

Erkend lid van de Nederlandse Orde van Uitvinders schreef een handleiding voor iedereen die een vinding wil uitwerken tot een product dat geschikt is om op de markt te brengen.