Ordina ziet af van bod op PinkRoccade

Automatiseerder Ordina ziet af van een overnamebod op rivaal PinkRoccade. Volgens Ordina heeft het te weinig informatie gekregen tijdens het boekenonderzoek om tot een afgewogen bod te komen.

Met deze beslissing lijkt de strijd om PinkRoccade gewonnen door branchegenoot Getronics, het bedrijf dat begin november al een akkoord bereikte met PinkRoccade over een overname. Getronics wilde vanmorgen nog niet reageren op de stap van Ordina, maar het is waarschijnlijk dat het concern snel met een biedingsbericht komt. Getronics (22.000 werknemers) houdt volgende week bovendien een speciale aandeelhoudersvergadering over de overname van PinkRoccade (7.100 werknemers).

Door het afhaken van Ordina (3.500 werknemers) komt er een einde aan het overnamegevecht om PinkRoccade. Getronics en het management van de voormalige staatsautomatiseerder hadden begin november overeenstemming bereikt over een bod, maar werden dwarsgezeten door Ordina, dat ook geïnteresseerd bleek. Het `indicatieve' bod van Ordina was met 370 miljoen euro uiteindelijk zelfs hoger dan de 350 miljoen euro van Getronics.

Ordina maakte gisteravond bekend af te zien van een formeel bod op PinkRoccade. Volgens topman Ronald Kasteel kreeg hij onvoldoende informatie tijdens het boekenonderzoek dat eerder deze maand begon, waardoor het hem onduidelijk bleef wat de synergievoordelen zouden zijn. ,,Wij hebben geen faire kans gekregen om een bod uit te brengen. De informatie die wij kregen leidde na analyse tot vraagtekens. Om een goede afweging te maken hadden we extra gegevens nodig, deze hebben we helaas niet gekregen'', aldus Kasteel.

PinkRoccade stelde vanmorgen echter dat Ordina meer informatie heeft gekregen dan was afgesproken. ,,Ordina wilde informatie hebben die zeer concurrentiegevoelig is. Het ging om rendementscijfers op unit-niveau. Deze informatie heeft Getronics ook niet gekregen. Die is zo detaillistisch dat ze pas verstrekt zou worden in een veel later stadium van een overname'', aldus een woordvoerster van PinkRoccade. Volgens Kasteel is dit soort informatie helemaal niet concurrentiegevoelig. ,,Het zou alleen maar de transparantie hebben vergroot'', zei Kasteel, die eraan toevoegde dat het boek PinkRoccade nu gesloten is. ,,Het is over en uit, maar ik zie voldoende andere mogelijkheden voor acquisities in Nederland.''

Beleggers waren vanmorgen opgelucht. Ordina stond op 10,10 euro, een winst van 3,7 procent. Getronics won 3,6 procent tot 1,72 euro. PinkRoccade verloor 6,2 procent op 14,30 euro.