Het geheim van Sky Radio

Dat Ab Trik de nieuwe bestuursvoorzitter van de Sky Radio Group is geworden, hoeft niet te verbazen als je hem hoort praten over zijn functioneren als baas. Hij zegt liever te weinig dan te veel. Net als het radiostation, Sky Radio, waar het bedrijf groot mee is geworden: geen praatjes, alleen maar plaatjes. Trik (37) heeft, na zijn studie heao bedrijfseconomie eerst twee jaar ,,kleine financiële jobjes'' verricht. Welke dat zijn, wil hij niet zeggen. De vijftien jaar daarna werkte hij bij Sky Radio en moederbedrijf News Corp. Tot begin deze maand was hij de financiële man van Sky Radio Group, het bedrijf dat ,,vijf succesvolle radiostations'' heeft, in Triks woorden, waarvan drie in Nederland: Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Ook was hij tot vorig jaar commissaris bij Radio 538 en internetaanbieder Zon. Of zijn nieuwe baan, die van bestuursvoorzitter, lastig is? ,,Het is vooral erg leuk. En alles wat leuk is, is te doen.'' Het gaat Trik ,,een brug te ver'' in de krant uit de doeken te doen waarom juist hij de nieuwe topman is. Binnen het bedrijf kennen ze hem door en door, maar dat neemt niet weg dat hij zijn ,,foefjes'' heeft. ,,Maar als je een geheim hebt,'' zo legt hij uit, ,,wil je dat graag geheim houden.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps