Armani showt in Parijs eerste haute couture collectie

Giorgio Armani presenteerde gisteren zijn eerste haute couture in Parijs. Hij doet dat op een voor Parijs uitstekend moment. Tien jaar geleden toonden meer dan twintig modehuizen hun exclusieve ontwerpen, en bij de presentatie van de zomermode 2006 zijn dat er nu nog maar twaalf. Ungaro en Versace Couture stopten vorig jaar met hun haute couture shows, en Givenchy en Ralph Rucci volgden dit jaar hun voorbeeld. De Japanse Hanae Mori is helemaal gestopt. Armani zag zo ruimte voor zijn uit dertig modellen bestaande debuutcollectie – allemaal kleding die speciaal op maat voor de kopers kan worden gemaakt. Tot nu liet de Italiaanse ontwerper enkel prêt à porter zien in Parijs. ,,Modeontwerpers zijn de vrouwen vergeten'', zei Armani, ,,Ik voel dat er ruimte genoeg is om vrouwen te kleden en ze ook goed te kleden.'' De geshowde kleding was overdonderend schitterend, met golvende silhouetten en een overdaad aan kralen, glimmers van Swarovski en met parels afgezet borduurwerk. Armani bleef trouw aan zijn palet van de neutrale kleuren zwart, wit en beige.