Prullenbak

De broodjeswinkel had een bord geplaatst: `stokbrood kip-kerriesalade' was geweldig in de aanbieding. Die salade bleek vooral uit onaantrekkelijke smurrie te bestaan. Als je aan het uiteinde hapte, liep het meegeleverde papieren servet vol met vettigheid.

Gelukkig zag ik na het verorberen een plastic prullenbak langs de wand staan. Het servetje was zo verzadigd, dat ik `flatsj!' hoorde, toen ik die prullenbak benutte. Waarop een dame aan een belendend tafeltje me verbaasd en verwijtend aankeek. ,,Die prullenbak is van mij!''

Ik dacht nog: ze is niet goed wijs.

Waarop ze me wees op een aan de zijkant van de prullenbak bevestigde sticker van Blokker, waar ze het ding zojuist gekocht had.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Frans Wentholt