Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Onderzoek justitie Verenigde Staten naar MedQuist

De Amerikaanse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar MedQuist. De dochteronderneming van Philips verwerkt medische gegevens en informatie over patiënten voor ziekenhuizen. MedQuist heeft vandaag gezegd volledig te zullen meewerken. Enkele Amerikaanse ziekenhuizen hebben de Philips-dochter aangeklaagd omdat het te hoge rekeningen zou hebben ingediend. Eerder maakte Philips bekend zijn belang van 71 procent in MedQuist af te waarderen.