China nog niet uit probleem-Zhao

De Chinese autoriteiten zijn er nog niet uit wat de inhoud moet worden van de overheidstoespraak bij de begrafenis van de in 1989 in ongenade gevallen oud-partijleider Zhao Ziyang. Ook is er nog geen datum bepaald voor de begrafenis van Zhao, die een week geleden op 85-jarige leeftijd overleed. De familie verlangt dat de regering in haar grafrede de nodige waardering uitspreekt voor Zhao's verdiensten voor China, maar de overheid wil koste wat kost voorkomen dat de grafrede aanleiding geeft tot demonstraties waarin openlijk steun wordt betuigd aan Zhao. Een voormalige demonstrant op het Plein van de Hemelse Vrede is dit weekeinde opgepakt omdat hij een mars naar het huis van Zhao wilde organiseren. De veiligheidsmaatregelen rond diens huis zijn verscherpt.