Australische verrast Venus Williams

Alicia Molik heeft vandaag voor een verrassing gezorgd door de Amerikaanse Venus Williams uit te schakelen. De 23-jarige Australische won het treffen in de Rod Laver Arena in twee sets: 7-5 en 7-6. Molik treft woensdag in de kwartfinales van de Australian Open de nummer één van de wereld, de Amerikaanse Lindsay Davenport.

Molik haalde in Melbourne niet eerder de laatste acht. Vorig jaar brak ze door naar een plek bij de internationale subtop met toernooizeges in Stockholm, Zürich en Luxemburg. Ze is de enig overgebleven Australische speelster in het hoofdtoernooi. De laatste keer dat een Australische speelster het toernooi wist te winnen, was in 1978. Destijds pakte Chris O'Neil de titel toen het toernooi nog op gras werd gespeeld.

Nathalie Dechy wist vandaag ook te verrassen door de Russin Anastasia Miskina uit te schakelen. De Française die door de Nederlandse coach Sven Groeneveld wordt bijgestaan, won in twee sets: 6-4 en 6-2. Dechy stond nog niet eerder in haar loopbaan in de kwartfinales.

Rusland verloor naast Miskina ook Jelena Dementieva in de vierde ronde. De finaliste van Roland Garros en de US Open verloor van de Zwitserse Patty Schnyder: 6-7, 7-6 en 6-2. Schnyder was in de tweede ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse Michaëlla Krajicek. Schnyder moet nu tegen Dechy strijden voor een plek in de halve finales.