Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Aanhang Wilders loopt terug

De aanhang van de Groep Wilders is in een maand tijd verschrompeld van dertien tot vijf zetels in de Tweede Kamer, zo blijkt uit de jongste politieke barometer van Interview-NSS. De voorlaatste barometer, in opdracht van NOVA, kwam op 24 december uit. De drie coalitiepartijen zijn sindsdien drie zetels gegroeid in populariteit. Het CDA zou nu goed zijn voor 33 zetels, de VVD voor 26 en D66 staat op vijf. Samen zouden ze nu geen meerderheid meer hebben. In werkelijkheid hebben de drie partijen respectievelijk 44, 28 en zes zetels.