Anti-Amerikaans blok

De grote democratische kruistocht die door deze regering wordt ondernomen, verloopt veel beter dan de meeste waarnemers willen toegeven. Dat is het goede nieuws. [...]

En nu het slechte nieuws. Ik doel hier niet op het meest evidente, het feit dat Al-Qaeda nog bestaat, ook al is haar macht de afgelopen 3,5 jaar duidelijk verminderd. Ik doel op een subtielere uitdaging voor de Pax Americana: de eerste tekenen van wat een anti-Amerikaanse coalitie kan worden met zeker twee grootmachten. [...] Het is geen toeval dat Rusland erop hint dat het gemene zaak wil maken met China. [...] En China op zijn beurt gaat relaties aan met fel anti-Amerikaanse schurkenstaten als Iran. Voeg daar [...] Syrië, Noord-Korea, Cuba en (Chavez') Venezuela bij, en je hebt het begin van een belangrijk ,,anti-hegemonistisch'' blok tegen ons. [...]

(Columnist Charles Krauthammer in de Washington Post)