EXPOSITIE

Chantal Grard

De Belgische kunstenaar Chantal Grard maakt beelden die abstract zijn, maar die door hun organische vormen doen denken aan larven, lichaamsdelen of koralen. Met hun suggestieve rondingen verwijzen haar werken naar vruchtbaarheid en groei, maar evenzeer naar de tegenpolen: rotten en afsterven. Op de tentoonstelling Expansion toont Grard beelden die gemaakt zijn van polyuretaanschuim, een vederlicht materiaal dat ook in de bouw gebruikt wordt. Het zachte schuim, dat de kunstenaar combineert met onderdelen in gips, geeft de werken een hoge aaibaarheidsfactor. Grard is een groot bewonderaarster van Louise Bourgeois, maar de manier waarop ze abstracte en figuratieve vormen met elkaar verbindt, herinnert ook aan de beelden van Henry Moore en Tony Cragg.

Expansion, beelden van Chantal Grard. T/m 13 maart in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam. Ma 13-18u, di t/m vr 10-20u30, za 13-20u30, zo 13-17u. Inl: 020-6229014, www.brakkegrond.nl

Ongetiteld werk van Chantal Grard (Foto Hugo Martens)