Dank voor Nederlandse hulp aan Indonesië

Ten gevolge van de immense aardbeving en tsunami's in verscheidene Zuid-Aziatische landen, waaronder Indonesië op 26 december 2004, die volgens de president van de Indonesische Republiek, de heer Susilo Bambang Yudhoyono, de verschrikkelijkste ramp sinds mensenheugenis is, kwamen de Nederlandse regering en het Nederlandse volk ons te hulp met hoognodige hulp.

Juist in deze tijden van grote onzekerheid en verdriet schieten woorden tekort om te kunnen omschrijven hoe dankbaar wij zijn voor zoveel (vriendelijke) steun, solidariteit, gebeden, sympathieën en condoleances, geuit door zowel de koninklijke familie, de regering als het Nederlandse volk. Met dit soort genereuze hulp van onze vrienden in Nederland zijn de Indonesische regering en het Indonesische volk ervan overtuigd dat zij moeten doorgaan met het herstel en de wederopbouw van de getroffen gebieden.

Namens de Indonesische regering, het Indonesische volk en mijzelf wil ik onze grote dankbaarheid en oprechte waardering uiten voor de generositeit van Nederland dat in deze moeilijke situatie het leed van de mensen in de getroffen gebieden, vooral in de provincie Atjeh, helpt verlichten.

    • Mohammad Jusuf
    • Ambassadeur van de Indonesische Republiek