Automobiliste verdacht van doodslag, tweede verdachte roof meldt zich

De automobiliste die maandagavond bij een achtervolging een 19-jarige Marokkaanse jongen in Amsterdam doodreed omdat hij haar tas had gestolen, wordt verdacht van doodslag.

Door hard achteruit te rijden, nam de 43-jarige Germaine C. volgens het openbaar ministerie ,,een onaanvaardbaar risico''. De verdachte zou vanmiddag worden voorgeleid en blijft voorlopig in hechtenis.

Gisteravond heeft zich de vermoedelijke tweede verdachte van de diefstal bij de politie gemeld. Het gaat om een 18-jarige jongen.

Maandagavond stopte een brommer met twee jongens naast de stilstaande Opel Vectra van de 43-jarige vrouw. Een van de jongens opende toen een autoportier en stal de tas van de voorbank van de auto en reed daarna weg op een brommer.

De vrouw is daarop met behoorlijke snelheid achteruit gereden, achter de scooter aan. Na ongeveer vijftig meter raakte ze de brommer in de Derde Oosterparkstraat in Oost. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Een van de twee jongens, de 19-jarige Ali el B., was met de brommer tussen de boom en de auto klem geraakt en overleed ter plekke.