Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Rampen

www.nrc.nl

25xEurope. In één jaar alle 25 lidstaten van de Europese Unie bezoeken. Dat is het plan van 25xEurope. Het doel: ontdekken hoe de mensen – en dan vooral de jongeren – in die landen leven. Op wat voor scholen ze zitten, van welke muziek ze houden, wie hun idolen zijn, waar ze uitgaan en wat ze in hun vrije tijd doen. Op www.nrc.nl/scholieren/europa vertellen de reizigers over hun ervaringen d.m.v. reportages, interviews en columns.

Weblog Amerika. Washington bereidt zich voor op de inauguratie van George W. Bush. Marc Chavannes, correspondent van NRC Handelsblad in de VS, volgt de ontwikkelingen van nabij. Op de website zijn digitale logboek over de politiek, het debat en het dagelijks leven. www.nrc.nl/amerika.

Weblog Marie-José Klaver. Ook chatgesprekken moeten volledig afgeluisterd kunnen worden, vinden de Amerikaanse inlichtingendiensten. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft hierover in haar weblog op www.nrc.nl/klaver. Verder: De Bijbel in sms-taal en gratis software van Google om digitale foto's te beheren.

Dossier tsunami. Nieuws, reportages, analyses en webverwijzingen over de vloedgolf in Zuidoost-Azië staan in het dossier Tsunami op www.nrc.nl/dossiers/tsunami. Daar staat ook een verwijzing naar de A4-krant over de tsunami.