Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tennis

Favorieten Mauresmo en Sjarapova komen met de schrik vrij

Amélie Mauresmo en Maria Sjarapova zijn vandaag in de tweede ronde van de Australian Open met de schrik vrijgekomen. Voormalig nummer één van de wereld Mauresmo moest na een zwak begin tegen het jonge Russische talent Dinara Safina de eerste set met 6-2 afstaan. Daarna stelde de voormalige finaliste van de Australian Open snel orde op zaken. Ze trok de partij in drie sets naar zich toe: 2-6, 6-1 en 6-0.

Sjarapova kwam achter tegen de modale Amerikaanse Lindsay Lee Waters. De zenuwachtig spelende Wimbledonkampioene trok vervolgens de tweede set met 6-0 naar zich toe. Maar in de derde set leek Sjarapova opnieuw in de problemen te komen. Steunend en kermend brak ze alsnog het verzet en kon ze met de cijfers 4-6, 6-0 en 6-3 haar tegenstandster de hand schudden.

In het mannentoernooi verloor de Duitser Tommy Haas verrassend in vijf sets van de Slowaak Karol Beck: 5-7, 2-6, 6-2, 7-6 en 6-3.

Het honderdjarig bestaan van de Australian Open is gisteren opgeluisterd met een toeschouwersrecord. Op de tweede dag van de Open Australische tenniskampioenschappen kochten 57.045 fans een kaartje.